Mennyi pénzre van szükséged?
Hitelösszeg
Ft
Futamidő
év
A lakás vételára
Ft
 

Ezt a besorolást az egyes hitelek a Magyar Nemzeti Bank minősítésével nyerhetik el.

A Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén:

 • a kamat csak 3,5,10 évente változhat, vagy a futamidő végéig fix marad
 • a folyósítási díj maximálva van
 • nincsenek rejtett költségek
Gyakran használnád a bankkártyád?
Más szolgáltatást is igénybe vennél a hitelt nyújtó banktól?
Kamatperiódus hossza: ?
Csak ezektől a bankoktól kérek ajánlatokat:
Keresés
További beállítások Kevesebb beállítás
Frissítve: 2019.01.22. 09:09
Tudnivalók és fogalmak
 • Fontos tudnivalók a hitelkalkulátorról

  Hitelkalkulátorunk az aktuális banki kondíciók alapján számol, az adatokat legfeljebb 3 munkanaponként ellenőrizzük. A hitelek számos (de nem minden) paraméterét tartalmazza adatbázisunk és a beállított hitelösszegre és futamidőre - és egyéb személyre szabási lehetőségek esetén azoknak megfelelően - számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot, THM-et és a kezdeti költségeket is.

  Egyes speciális hitelekhez, vagy kedvezményrendszerekhez (mint például a Budapest Bank Egyenlítő hitele vagy az OTP Hűség1 szolgáltatása) egyéb adatokat is meg lehet adni a még személyre szabottabb kalkulációhoz (pl. hogy mekkora fizetésed van, vagy havonta mennyit tudnál félretenni). Ezeknél a találatoknál a „Személyre szabás” gombra kattintva tudod finomhangolni az adott hitelt.

  A bankok aktuális kezdeti költségeket érintő akcióival és díjvisszatérítéseivel a legtöbb esetben számolunk, de ha ezekért olyan feltételeket szabnak, amelyeket mi magunk sem vállalnánk hiteligénylőként (például életbiztosítás megkötését), akkor ezekkel nem minden esetben számolunk. A találatban lévő „Rövid leírás" gombra kattintva részletesen kifejtjük, hogy milyen akcióval, kamat(felár) kedvezménnyel számoltunk és ehhez milyen feltéleknek kell megfelelni. Hitelkalkulátorunk ezekben az esetekben már a csökkentett díjakkal számol.

  Nem jelenítjük meg az összes elérhető akciót, kamat(felár) kedvezményi lehetőséget, különösen ha a bank ezeket csak azoknak az ügyfeleknek nyújtja, akik nem közvetítőn keresztül igénylik a hitelt, vagy a bank honlapján vagy adott (közvetítő) partnerén keresztül adja le az igénylését, vagy csak bizonyos munkáltatónál dolgozók vagy városban lakók számára érhetőek el, vagy bármi egyéb olyan feltételt rendelnek hozzá, ami a látogatók döntő többségének nem elérhető, nem teljesíthető. Az olyan ajánlati leveles, edm-ekben vagy direkt promócióban szereplő termékeket, kezdeti költség vagy kamat(felár) kedvezményeket sem tartalmazza hitelkalkulátorunk, amelyek csak előre kiválasztott, leszűrt vagy adott banknál meglévő ügyfelek számára elérhetőek, vagy éppen nem publikusak.

  Hitelkalkulátorunk figyelembe veszi, ha adott bank hitelösszeg sávonként vagy futamidő sávonként eltérő kamatot, vagy kamatfelárat határoz meg.

  Egyes bankoknál előfordulhat, hogy ügyfélminősítési kategóriák szerint állapítják meg a hitel kamatát, kamatfelárát, vagyis a bank hitelelbírálási rendszerétől (scoring) és az adós jövedelmi és egyéb paramétereitől függően különböző kamattal vagy kamatfelárral hitelezi az igénylőket. Mivel nem publikusak ezek az értékelési rendszerek, így nem tudjuk megállapítani, hogy az egyes látogatók pontosan (még ha bizonyos adatokat meg is adnak magukról) melyik ügyfélminősítési kategóriába esnek.

  A hitelkalkulátor a jövedelem alapján is szűrheti a találatokat – ha beállítod, hogy 250.000 Ft-nál magasabb jövedelmed van, akkor még kedvezőbb árazású lakáshiteleket is megmutatunk. Minden hitelnél megtekintheted az akciós feltételeket és a kezdeti költségeket, ha a találatban a „Rövid leírás" gombra kattintasz.

  A lakáshiteleket sorba tudod rendezni az oszlopok (törlesztőrészlet, visszafizetendő, THM) alapján is. Alapértelmezetten az összesen visszafizetendő oszlop szerint rendezzük a találatokat, úgy gondoljuk, hogy ez mutatja meg a legjobban az egyes hitelek közötti különbséget.

  Más hitelkalkulátorokkal szemben rendszerünk valós adatokat tartalmaz, melyeket a bankok is gyakorta ellenőriznek.

  A hitelkalkulátorban törekszünk arra, hogy a Magyarországon működő és aktívan hitelező bankok lakáshiteleit feldolgozzuk. Az adatok frissítése miatt, vagy ha adott bank nem tette elérhetővé az aktuális hirdetményeit, terméktájékoztatóját, előfordulhat, hogy átmenetileg nem mutatjuk a hitelkalkulátorban. A takarékszövetkezetek és pénzügyi vállalkozások lakáshiteleit nem dolgozzuk fel, ezeket nem mutatjuk a hitelkalkulátorban.
  A kalkuláció során azt vesszük alapul, hogy határidőben, pontosan fizeted a hiteledet, ezért nem számolunk késedelemi díjakkal.
  Némely esetben kiemelünk általunk fontosnak ítélt jellemzőket az adott termékről, ezzel is segítve a választást. 

  Kamattámogatott hiteleknél a futamidő első 5 évében a kamattámogatással csökkentett kamattal számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot és THM-et, a támogatás megszűntével (vagyis a hitel 61. hónapjától) pedig a kamattámogatás nélküli értékekkel számolunk.

 • Nem találok bizonyos bankot vagy terméket az összehasonlítóban. Miért van ez?

  Ez egyrészt azért lehet, mert nem dolgozzuk fel az adott bank termékeit, vagy ha éppen frissítjük egy adott bank kondícióit (ez általában egy munkanapot vesz igénybe), akkor nem mutatjuk azokat, amíg a frissítést nem fejeztük be teljesen.

  Ritkább esetben az is előfordulhat, hogy valamelyik banknak jóvá kell hagynia a kalkulátorainkban rögzített adatokat, számítási képleteket (ez időszakosan megtörténik), és amíg ez nem fejeződött be, addig nem mutatjuk az adott bank termékeit.

 • Mi történik, miután a kalkulátorban lakáshitelt igényelek?

  A megadott elérhetőségeken keresni fognak a kiválasztott bank ügyintézői vagy a Bankráció Kft. munkatársai, hogy segítségedre legyenek. Általában egy előszűrést csinálnak, hogy megállapítsák, hogy mennyi hitelt kaphatsz. Ha hitelszakértő segítségét kéred, akkor a teljes hitelügyintézés során segít, de ha inkább magadnak szeretnél intézni mindent, akkor a bank kollégái segítenek időpontot foglalni az általad kiválasztott bankfiókba, hogy egyeztethess az ügyintézőjükkel a továbbiakról. 

  Munkaidőben 24 órán belül, hétvégén és ünnepnapokon a következő munkanapon kerül sor a kapcsolatfelvételre.

 • Ugyanazokkal a kondíciókkal kapom az itt igényelt lakáshitelt, mintha bemennék a bankba?

  Általában igen, és egyes esetekben egyedi kedvezményeket, költség-elengedéseket tudunk a bankoknál biztosítani számodra.

  Mivel a banki termékek folyamatosan változó kondíciói között segítség nélkül nagyon nehéz eligazodni, mindenképpen érdemes a hitelkalkulátorunkat használni és tájékozódni, mielőtt bármely bankba bemennél. A hitel-összehasonlító használatával és a megfelelő lakáshitel kiválasztásával akár több millió forintot is megspórolhatsz.

 • Mik a lakáshitel felvételének lépései és mennyi idő amíg a hitelhez hozzájutok?

  Lakáshitel ügyintézése körülbelül 6-8 hét, ha személyesen, egymagad intézed. Ha rajtunk keresztül igényeled a hitelt és kéred a Bankráció Kft. hitelszakértőinek segítségét, akkor akár 3-4 hét alatt is elvégezhető az ügyintézés, ha minden dokumentum (munkáltatói igazolás, bankszámlakivonatok, stb.) azonnal rendelkezésre áll. 

  A lakáshitel felvételének lépései:

  1. Hitelek összehasonlítása és szimpatikus termék igénylése hitelkalkulátorunk segítségével.
  2. Egyeztetés a Bankráció Kft. hitelszakértőivel vagy banki partnerünkkel, előszűrés elkészítése (hogy tudd, mennyi hitelt kaphatsz).
  3. Adásvételi szerződés aláírása, hiteligényléshez szükséges dokumentumok bankban történő leadása (hitelkérelem befogadása).
  4. Ingatan értékbecslése, hitelbírálat.
  5. Pozitív döntés esetén szerződés a bankkal, majd hitelfolyósítás.

  További hasznos tanácsokat itt találsz.

 • Mennyi hitelt kaphatok?

  Ezt pontosan nem tudjuk megmondani, hiszen függ az életkorodtól, jövedelmedtől, munkahelyedtől, a fedezet értékétől és egyéb paraméterektől is. Lakáshiteleknél a fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-ára adhat a bank hitelt (de a gyakorlatban általában a forgalmi érték 70%-áig hiteleznek).

 • A hitelkalkulátor a hitelek összes kezdeti költségét feltünteti?

  Nem. A költségek kiszámolásánál a THM rendeletben írtakat követjük, mely alapján a hitelfelvételhez szorosan kapcsolódó költségeket tüntetjük fel (melyeket a banknak és a Földhivatalnak kell megfizetni). Általánosságban elmondható, hogy a közjegyzői díjat, ügyvédi költséget, ingatlanszerzéssel kapcsolatban felmerülő illetéket, térképmásolat díját és a különböző biztosítások (fedezeti biztosítás, életbiztosítás, stb.) díjait nem tartalmazza az általunk feltüntetett kezdeti költség. A fenti költségek ügyletenként és hitelösszegenként eltérőek, ezért ezeket nem lehet pontosan előre kiszámolni.

 • Elbúcsúztatják az egyik lakáshitelt a lakásvásárlók

  Maguk a hitelfelvevők léptetik le az egyik lakáshitel-konstrukciót a piacról. Legalábbis erre utalnak a legfrissebb piaci adatok a BankRáció.hu legújabb - a hivatalos jegybanki adatokon alapuló - összefoglalója szerint.
 • Felerősödött idén a lakosság hiteléhsége, de a legtöbben már biztonságra vágynak

  Tekintélyes bővülést produkáltak a magyar háztartások a hitelezési piacon. Az év első tíz hónapjában az új lakáshitelek összege 35 százalékkal emelkedett, így túllépte a 720 milliárd forintot. Havonta átlagosan 72 milliárd forintnyi lakáshitelt vett fel a lakosság, míg 2017-ben 54 milliárd forint jutott egy-egy hónapra. A személyi kölcsönöknél még ütemesebb volt a fejlődés az idei év első 10 hónapjában: 50 százalékkal 383 milliárd forintra nőtt az új hitelek összege. Azaz havi átlagban 38 milliá...
 • Így érdemes személyi kölcsönt felvenni - 5 leggyakoribb buktató

  A személyi kölcsönök iránti kiemelkedő a kereslet, az új folyósítások összege 50 százalékkal nőtt az idén, ez a lakáshitelek több mint 30 százalékos növekedését is meghaladja. Érdemes azonban több dologra is odafigyelni az igényléskor, különben a kölcsönfelvétel bosszúságot okozhat a későbbiekben. A BankRáció.hu összegyűjtötte az öt buktatót, ami leggyakrabban nehezítette meg az idei évben személyi kölcsönt felvevők életét.
 • Újabb látványos bővülés a lakáshiteleknél - mindent elsöpör a fix törlesztés

  Megállás nélkül halad a meredek emelkedőn a lakossági hitelpiac a legfrissebb adatok szerint. Az év első tíz hónapjában több mint 383 milliárd forint értékben kötöttek szerződést személyi kölcsönökre a bankok, ami éves összevetésben 50 százalékos növekedést jelent, 2016 azonos időszakához képest 121 százalékos emelkedésnek felel meg. Emellett pörög a lakáshitelpiac is: az idén tíz hónap alatt több mint 720 milliárd forint értékben születtek új lakáshitel-szerződések, ez 2017 azonos időszakához k...
 • 10 éve robbant ki a válság – Meddig emelkedhetnek még a lakásárak?

  A gazdaság minden részét, így az ingatlanpiacot is komolyan érintő válság tízéves évfordulója és a 2014 óta tartó lakáspiaci élénkülés miatt egyre többször kerül elő, hogy meddig tart még a lakásdrágulás, mikor várható a lakásárak csökkenése. Az ingatlan.com összevetette a mostani és tíz évvel ezelőtti helyzetet a lakásárak, a nettó jövedelmek, a lakáshitelezés és a megtakarítások alakulása alapján. "Bár a lakáspiac az elmúlt tíz évben változatos eredményeket ért el, a mostani helyzet azért jóva...
 • Ennyi kell egy új lakáshoz a 10 milliós CSOK hitel mellé

  Kiegyensúlyozottabbá válhat az új lakások piaca a legutóbb bejelentett változtatások eredményeként - derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely egyrészt az állami támogatási rendszerben történő változások lehetséges piaci hatásait vizsgálta, másrészt bemutatja, hogy mennyibe kerülnek a kétgyermekes családoknak is megfelelő 60 négyzetméteres új lakások, azaz mekkora önrészre van szükségük az állami támogatású kedvezményes hitelösszeg mellett.
 • Tarolnak a biztonságos lakáshitelek

  Kedvezően alakul a lakáshitelpiac a kihelyezett összegek és a biztonságos hitelek térnyerését tekintve - áll a BankRáció.hu legfrissebb elemzésében, amely a hivatalos jegybanki adatok és a saját statisztikái alapján foglalja össze a lakáshitelpiac aktuális helyzetét.
 • Átalakulás jöhet a lakás- és hitelpiacon

  Változások jöhetnek a lakásfinanszírozásban a következő időszakban. A lakástakarékok állami támogatásának megszűnése ugyanis a meglévő szerződések kifutásával fokozatosan csökkenti a lakáskasszák szerepét. A legfrissebb kormányzati utalások szerint az állami lakástámogatási rendszer egészülhet majd ki lakásfelújítási elemmel is. A bankok is új termékekkel jelenthetnek meg a jövőben, például előtakarékoskodás után kamatkedvezménnyel kínált felújítási célú személyi kölcsönnel vagy jelzáloghitelekk...
 • Komoly lakásdrágulással várja a piac az esetleges áfaemelést

  Megerősítik az eddigi lakáspiaci trendeket a legfrissebb KSH-adatok, amelyek szerint a második negyedévben a használt lakásoknál 10,3 százalékos, az újaknál pedig 11,8 százalékos volt az áremelkedés - derül ki az ingatlan.com elemzéséből. Az összeállítás a KSH 2018 második negyedévére vonatkozó előzetes adatait, illetve az ingatlan.com oldalán található több mint 200 ezer ingatlanhirdetés adatait vizsgálta.
 • Dupláztak a biztonságos lakáshitelek

  Kedvezően alakul a lakáshitelpiac. Egyfelől folytatódik a bővülés és egyre többen fordulnak a biztonságos konstrukciók felé - derül ki a BankRáció.hu hivatalos jegybanki és saját adatokat is feldolgozó összeállításából.
 • Használt lakás

  A lakhatás feltételeinek a vonatkozó jogszabályi követelmények szerint megfelelő, használatbavételi vagy fennmaradási engedéllyel rendelkező lakás, melyet a vevő nem a lakás építtetőjétől vásárol, hanem annak előző tulajdonosától.

 • Jelzáloghitel

  Olyan hitelfajta, melynek fedezetéül egy vagy több ingatlant ajánlasz fel a bank részére, amely(ek)re az jelzálogjogot jegyeztet be. A bank kockázata így alacsonyabb, mivel nemfizetés esetén a bank jogosult a felajánlott ingatlanokat értékesíteni, hogy visszakapja pénzét. Az ilyen hitelek összege általában magas (jellemzően 5 millió forint feletti), futamidejük hosszú (akár 35 év is lehet). A hitelbírálat ideje hosszabb (3-4 hét). Kamatozásuk jóval alacsonyabb, mint a nem jelzálog-fedezetű hitelé. A hitel célja alapján az ingatlanfedezetes hiteleknek több fajtája van, pl. lakáscélú (vásárlás, építési, felújítás stb.) vagy szabad felhasználású.

 • Lakáshitel

  Kizárólag ingatlan célra (lakásvásárlás, bővítés, felújítás, korszerűsítés) felhasználható jelzáloghitel. Egyes esetekben lakáscélú hitel kiváltására is igényelhető. Általában kedvezőbb kondíciójúak a lakáshitelek, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelek.

 • Forgalmi érték (ingatlan)

  Az ingatlan piaci értéke a hivatalos értékbecslés időpontjában, amit főként a kereslet-kínálat, az ingatlan állapota és elhelyezkedése határoz meg. A forgalmi érték összege megegyezik azzal az összeggel, amennyiért az értékbecslés pillanatában az ingatlan várhatóan értékesíthető.

 • Hitelbiztosítéki (HB) érték

  Jelzáloghitel esetén a fedezetként felajánlott ingatlan bank által elismert értéke, melyet az értékbecslő határoz meg a bank számára. A hitelbiztosítéki érték nem egyenlő az ingatlan forgalmi értékével, annál általában 10-20%-al alacsonyabb.

 • Finanszírozási arány

  A fedezetként felajánlott ingatlan(ok) hitelbiztosítéki és forgalmi értékének hányadosa. Jelenlegi szabályozás szerint a bankok a felajánlott fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-áig nyújthatnak hitel forint alapon.

 • Kamatperiódus

  Az az időszak, amelyen belül a felvett hitel kamata nem változik. A bank csak a kamatperiódus fordulónapján változtathatja meg a hitel kamatát. Hitelszerződés megkötésénél bizonyos esetekben lehetőség van a kamatperiódust kiválasztani. Minél hosszabb a kamatperiódus, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, ha rosszabbodó gazdasági helyzetre vagy emelkedő alapkamatra számítunk. Jelzáloghiteleknél általában javasolt legalább egyéves kamatperiódusú hitelt választani. Fedezetlen hiteleknél (pl. személyi kölcsön) sokszor nem értelmezhető a kamatperiódus, mivel a futamidő végéig garantálja a hitelintézet, hogy a hitel kamata nem fog megváltozni.

 • Hitelügylet szereplői

  Hitel felvételekor az adós sok esetben nem egy, hanem akár több személy vagy cég is lehet. Őket hívjuk kötelezettnek, melynek típusai:
  - adós (elsődlegesen övé a tartozás),
  - adóstárs (ugyanúgy felel a hitel visszafizetéséért, mint az adós), aki általában házastárs, élettárs vagy családtag, 
  - kezes (ha az adós, adóstárs nem fizet, akkor a bank tőle követelheti a hitel visszafizetését),
  - dologi adós, más néven zálogkötelezett (olyan kezes, aki nem az egész tartozásért felel, hanem csak a tulajdonában lévő vagyontárgy(ak) erejéig, melyeket ő ajánlott fel fedezetként).

 • Kezdeti költség(ek)

  A hitelfelvétel során azokat az egyszeri kiadásokat nevezzük kezdeti költségeknek, melyek megfizetése nélkül a bank nem fogja a hitelt folyósítani. Ezek közé tartozik az értékbecslési díj és a közjegyzői díj is. Akciók keretében a bankok sokszor a kezdeti költségek egy részét elengedhetik vagy a folyósítás után jóváírhatják az adós számláján  - cserébe viszont a bankhoz történő jövedelemátutalást vagy egyéb banki termékek igénybevételét írhatják elő.

 • Közjegyzői okirat

  Olyan okirat, amely közjegyző által aláírtan tanúsítja az okiratba foglalt nyilatkozat megtételét, annak helyét, idejét és módját, illetve, hogy az okirattal tanúsított adatok és tények a valóságnak megfelelnek. Jelzálogszerződésnél általában kétféle kötelezettségvállaló nyilatkozatot (közjegyzői okiratot) használnak a bankok – ezek közül csak egyfélét kell aláírni:
  Egyoldalú: A hiteligénylő jelzáloghitel kölcsönszerződésben foglalt kötelezettségvállalását tartalmazza.
  Többoldalú: Ugyanaz, mint az egyoldalú, csak ebben az esetben magát a kölcsönszerződést foglalják közjegyzői okiratba (általában ennek magasabb a díja).

 • UniCredit Bank - 2018-11-19 - Páros Hitelek felfüggesztése

  A bank a Páros Hitel termékre vonatkozó hiteligénylések befogadását 2018.11.15-től határozatlan időre felfüggeszti.

 • K&H Bank - 2018-11-19 - Emelkedő és csökkenő kamatok

  November 19-től változnak az 5 és 10 éves kamatperiódusú, valamint a 15 és 20 évig fix lakáshitelek kamatai. Üzleti feltételű lakáshitel - induló díjakkal és Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel - induló díjakkal, K2 ügyfélminősítési kategóriában:

  5 éves: 4,39%-ról 4,59%-ra emelkedik,
  10 éves: 5,39%-ról 5,15%-ra csökken, de a 10 évig fix kamata nem változik,
  15 évig fix: 5,49%-ról 5,79%-ra emelkedik,
  20 évig fix: 5,69%-ról 5,99%-ra emelkedik.

  Az Üzleti feltételű forint lakáshitel csak kamattal konstrukciók kamata ugyanígy változik, csak a kamatok 0,2 százalékponttal magasabbak.

 • Raiffeisen Bank - 2018-11-15 - 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek kamatcsökkenése

  November 15-től 0,5 százalékponttal csökkentek az 5 éves kamatperiódusú, 0,1 százalékponttal a 10 éves kamatperiódusú, 0,25 százalékponttal az 5 éves futamidő végéig fix kamatozású piaci jelzáloghitelek és Minősített Fogyasztóbarát Hitelek kamatai.

 • OTP Bank - 2018-11-15 - Decemberi ÁKK referenciahozamok

  November 15-i hirdetményeiben a bank előre közölte a 2018. december 1-jétől érvényes ÁKK referenciahozamok értékét és ezzel összefüggésben az Otthonteremtési hitelek várható kamatait. Az 1 éves ÁKK 0,48%, az 5 éves ÁKK 2,97% lesz.

 • Oberbank - 2018-11-15 - Kamatemelés és referenciakamat csökkenése

  A november 15-tól hatályos hirdetményben a következő változásokat tette közzé a bank:

  - Az 5 éves kamatperiódusú hitelek kamata 0,15 százalékponttal nőtt.
  - A 10 éves kamatperiódusúaké pedig 0,10 százalékponttal emelkedett.
  - Az Akciós 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek kamata 0,15 százalékponttal nőtt.
  - Az Akciós 10 éves kamatperiódusú lakáshitelek kamata 0,19 százalékponttal emelkedett.
  - A 3 hónapos BUBOR értéke 0,19%-ról 0,16%-ra csökkent.

 • Sberbank - 2018-11-12 - Csökkent a 6 és 12 havi BUBOR referenciakamat

  November 10-től a bank által alkalmazott 6 és 12 hónapos BUBOR csökkent, a kamatfelárak és egyéb feltételek nem változtak. Sberbank piaci kamatozású lakáscélú jelzálogkölcsön 6 hónapos kamatperiódussal "A típus" 2,95%-os THM-mel igényelhető, míg "B típus" esetében 3,37%, "C típus" esetén pedig 3,79%, valamint 12 hónapos kamatperiódussal "A" típusnál 3,23%, "B" típusnál 3,66% és "C" típusnál 4,08% a teljes hiteldíj mutató (nem technikai számláról történő törlesztés esetén) a jelenleg hatályos hirdetmény szerint. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek kamata nem változott.

  A terméktájékoztatókban a reprezentatív példák adatai módosultak. Új Összehasonlító táblázatot is kitett a bank a weboldalára, melyben nincs lényeges változás az előző táblázathoz képest.

 • Erste Bank - 2018-11-12 - Kamatváltozások, megszűntek a 3 éves kamatperiódusú jelzáloghitelek

  November 12-től a 10 éves piaci kamatozású lakáshitelek és minősített fogyasztóbarát lakáshitelek kamatai az Extra, Prémium, 1. és 2. kedvezménykategóriákban, 10-20 millió Ft, valamint 20 millió Ft feletti összegsávokban csökkentek, mivel a feltételek teljesítése esetén nagyobb kedvezményt ad a bank ezekben az esetekben. A csökkenés mértéke egységesen 0,3 százalékpont. Továbbá a 3 éves kamatperiódusú piaci lakáshitelek értékesítése is megszűnik (a 3 éves kamatperiódusú fogyasztóbarát lakáshitelek értékesítése október 1-jén szűnt meg).

  A 3 éves kamatperiódusú szabad felhasználású jelzáloghitelek szintén megszűntek, és a kamatok minden kamatperiódusban változtak (többnyire emelkedtek, de egyes esetekben csökkentek). A kamatváltoztatásokat a kedvezmények mértékének változása indokolta.

 • Takarék Kereskedelmi Bank - 2018-11-12 - Új központi jelzáloghitel termékek

  November 12-től a hitelintézetnél eddig igényelhető jelzáloghitelek megszűntek, és a Takarék Csoportra nézve egységes jelzáloghitel termékek kerültek bevezetésre. Az új hitelek ingatlancélra és ingatlancélú hitelkiváltásra: Takarék Tízes Otthon Lakáshitel, Takarék Ötös Otthon Lakáshitel és Takarék Referencia Otthon Lakáshitel , valamint szabadfelhasználásra és egyéb (nem ingatlancélú) hitelkiváltásra: Takarék Tízes Szabadfelhasználású Jelzáloghitel Takarék Ötös Szabadfelhasználású Jelzáloghitel és Takarék Referencia Szabadfelhasználású Jelzáloghitel.

  Kezdeti költségekre vonatkozó kedvezmények 2019. január 31-ig: a folyósítási díjat nem számítják fel, az értékbecslési díjat visszatérítik, a közjegyzői díjat legfeljebb 50.000 Ft-os összeghatárig átvállalják és a Takarnet lekérdezési díjat nem számítják fel legfeljebb 6.000 Ft értékben.

  Kamatkedvezmények: Bronz fokozatú kamatkedvezmény 150.000 Ft rendszeres havi jóváírás vállalása, Ezüst fokozatú kedvezmény legalább 250.000 Ft jövedelem igazolása, Arany fokozatú kamatkedvezmény legalább 400.000 Ft jövedelem igazolása esetén vehető igénybe. További kamatkedvezményt ad a hitelintézet bizonyos hitelösszegsávok alapján is. A kamatkedvezmények mértéke 1-3 százalékpont között van.

  A hirdetményben közzétett reprezentatív példa alapján a Takarék Referencia Otthon Lakáshitel THM-je 3,88%, Takarék Ötös Otthon Lakáshitel THM-je 4,76%, és Takarék Tízes Otthon Lakáshitel THM-je 5,83% (legalább havi 150.000 Ft jóváírás vállalása mellett).

 • Mohácsi Takarék Bank - 2018-11-08 - Új termékek

  Október 24-től a hitelintézetnél eddig igényelhető jelzáloghitelek megszűntek (Takarék Otthon Hitel Referencia, Takarék Otthon Hitel Fix 5, Takarék Otthon Hitel Fix 10, Takarék Forint Kiváltó Hitel Referencia, Takarék Forint Kiváltó Hitel Fix 5, Takarék Forint Kiváltó Hitel Fix 10, Takarék Szabad Felhasználású Hitel Referencia, Takarék Szabad Felahsználású Hitel Fix 5 és Takarék Szabad Felahsználású Hitel Fix 10 piaci jelzáloghitelek).

  Az új hitelek ingatlancélra és ingatlancélú hitelkiváltásra: Takarék Tízes Otthon Lakáshitel, Takarék Ötös Otthon Lakáshitel és Takarék Referencia Otthon Lakáshitel , valamint szabadfelhasználásra és egyéb (nem ingatlancélú) hitelkiváltásra: Takarék Tízes Szabadfelhasználású Jelzáloghitel Takarék Ötös Szabadfelhasználású Jelzáloghitel és Takarék Referencia Szabadfelhasználású Jelzáloghitel.

  Kezdeti költségekre vonatkozó kedvezmények 2019. január 31-ig: a folyósítási díjat nem számítják fel, az értékbecslési díjat visszatérítik, a közjegyzői díjat legfeljebb 50.000 Ft-os összeghatárig átvállalják és a Takarnet lekérdezési díjat nem számítják fel legfeljebb 6.000 Ft értékben.

  Kamatkedvezmények: Bronz fokozatú kamatkedvezmény 150.000 Ft rendszeres havi jóváírás vállalása, Ezüst fokozatú kedvezmény legalább 250.000 Ft jövedelem igazolása, Arany fokozatú kamatkedvezmény legalább 400.000 Ft jövedelem igazolása esetén vehető igénybe. További kamatkedvezményt ad a hitelintézet bizonyos hitelösszegsávok alapján is. A kamatkedvezmények mértéke 1-3 százalékpont között van.

  A hirdetményben közzétett reprezentatív példa alapján a Takarék Referencia Otthon Lakáshitel THM-je 3,88%, Takarék Ötös Otthon Lakáshitel THM-je 4,76%, és Takarék Tízes Otthon Lakáshitel THM-je 5,83% (legalább havi 150.000 Ft jóváírás vállalása mellett).

  A Takarék Otthonteremtési Kamattámogatott hitelre és a Takarék Otthonteremtő 10+10 hitelre nincs november 1-től új hirdetmény.

 • MagNet Bank - 2018-11-07 - Az 5 és 10 éves kamatperiódusú jelzáloghitelek kamata emelkedik

  November 1-től a bank által alkalmazott 6 havi BUBOR csökkent, az 5 éves ÁKKH emelkedett, a kamatfelárak nem változtak. Akciós MagNet Lakáshitelt B2 minősítési kategóriában 4,3%-os THM-mel igényelhetünk, de a maximális, 0,4%-os kamatfelár-kedvezménnyel a Magnet Lakáshitel THM-je 3,9%. A MagNet 10+10 Otthonteremtési kamattámogatott hitel THM-je nem változik (3,3%).

  A MagNet Stabil Ötös hitelek kamata 0,75 százalékponttal, a Stabil Tízes hitelek kamata 0,35 százalékponttal emelkedik november 5-től. A kamatemelés következtében emelkedtek a THM-ek is: akciós Magnet Stabil Ötös Lakáshitel THM-je 5,1%-ról 5,9%-ra, a Stabil Tízes Lakáshitelé pedig 6,2%-ról 6,5%-ra nőtt B2 kategóriában.

 • Gránit Bank - 2018-11-07 - Az otthonteremtő hitelek referenciakamatának emelkedése

  November 1-től az Otthonteremtési Kamattámogatott Jelzáloghitelek esetében alkalmazott 5 éves ÁKK referenchiahozam magasabb lesz, de a kamatfelár és az akciós THM nem változik (3,13%).

 • Raiffeisen Bank - 2018-11-07 - Kamatemelés és díjemelés

  A 6 hónapos BUBOR 0,05 százalékponttal csökkent, a kamatfelárak 0,05 százalékponttal nőttek. Raiffeisen Lakáshitel kamatfelára 2,65-3,70%, Személyi kölcsön Ingatlanfedezettel kamatfelára 3,95-5,00%. Az 5 vagy 10 éves futamidő végéig fix kamatozású hitelek kamata 0,25 százalékponttal emelkedett november 5-től.

  Az 5 és 10 éves futamidő végéig fix Minősített Fogyasztóbarát Hitelek kamata szintén 0,25 százalékponttal emelkedik. Az 5 éves futamidő végéig fix hitelek THM-je ezért 3,92-4,96%-ról 4,18-5,22%-ra, a 10 éves futamidő végéig fix hiteleké 4,28-5,33%-ról 4,54-5,59%-ra emelkedik.

  Az értékbecslési díj 2018. december 15-től 30.480 Ft-ről 38.100 Ft-ra fog nőni minden jelzáloghitel esetében.

 • UniCredit Bank - 2018-11-06 - A referenciakamatok változtak

  A 12 hónapos BUBOR csökkent, emiatt a referenciakamathoz kötött jelzáloghitelek kamatai és THM értékei is alacsonyabbak lettek. Az 1 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel kamatkedvezmény nélküli THM-je vásárlási hitelcél esetén 4,65%-ról 4,62%-ra csökkent. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek, valamint Stabil Kamat jelzáloghitelek kamata nem változott. Szintén változatlanok a fogyasztóbarát hitelek kamatai, ezekre nem is tett ki új hirdetményt a bank. Az 1 és 5 éves otthonteremtő hitelek referenciakamata nőtt, így a THM-ek is emelkedtek.

 • Takarék Kereskedelmi Bank - 2018-11-06 - A referenciakamatok változása

  A november 1-től hatályos hirdetményekben a referenciakamatlábak és referenciahozamok frissítésre kerültek, azaz a 6 hónapos BUBOR csökkent, a fogyasztóbarát hitelek referenciakamata és az Otthonteremtő hitelek referenciakamata egyaránt nőtt. A referenciakamatok emelkedése miatt a THM-ek is magasabbak lettek: Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM-je 6,26%-ról 6,61%-ra, Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM-je 6,70%-ról 7,02%-ra nőtt. Az Ötös Fix és Tízes Fix Kölcsönök kamata nem változott.

 • Erste Bank - 2018-11-06 - Megszűnt akció, új díjak, 6 hónapos BUBOR csökkenése

  November 1-től a 6 hónapos kamatperiódusú jelzáloghitelek referenciakamata csökkent, de a kamatfelárak nem változtak. A csökkenés mértéke 0,05 százalékpont, ennyivel lettek alacsonyabbak a referenciakamathoz kötött lakáshitelek és szabad felhasználású hitelek THM értékei is.

  Az 5 éves, 10 éves kamatperiódusú, valamint 15 éves fix minősített fogyasztóbarát lakásvásárlási célú hitelek egyösszegű jóváírás akciója október 31-én véget ért, a bank nem hosszabbította meg az akciót. A fogyasztóbarát hitelek kamatai nem változtak. Kiegészült a hirdetmény a következővel: A folyósítási jutalék és a folyósítással összefüggő pénzforgalmi szolgáltatás díja együttesen nem lehet több, mint a folyósított összeg 0,75%-a, maximum 150.000 Ft.

  Az Alap hirdetmény szerint 2018. november 1-jét követően megkötött személyi kölcsön és jelzáloghitel ügyleteknél a késedelmes teljesítéshez kapcsolódó alábbi díjak kerülnek felszámításra:
  - hátralékos tartozások kezelésének díja: 4.300 Ft/hónap,
  - hátralékos tartozással kapcsolatos személyes felkeresés díja: 4.700 Ft/alkalom, de legfeljebb havonta 2 alkalom,
  - hátralékos tartozás miatti felszólító levél díja 500 Ft/levél.

  Az Akciós hirdetményben az egyedi kamatozású hitelek kamata és THM értéke változott a 6 havi BUBOR változása miatt. A támogatott hitelek tekintetében a korábbi hirdetmény maradt érvényben.

 • CIB Bank - 2018-11-06 - Nagyobb kedvezmény Kamat Kedvezménycsomag PLUSZ kategóriában

  November 1-től a CIB UNO jelzáloghitelek referenciakamata, a 12 havi BUBOR 0,03 százalékponttal csökkent, a kamatfelárak nem változtak. CIB UNO Lakáscélú kölcsönt Kamatfelár kedvezménycsomag 2-ben 3,92%-os, hirdetményben meghatározott THM-mel lehet igényelni (egyösszegű folyósítás esetén).

  A CIB 5 és CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek, valamint a a CIB 5 vagy 10 éves kamatperiódusú Szabad Felhasználású Ingatlanfedezetes Kölcsönök, kamata nem változott, azonban a CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek és a 10 éves Szabad felhasználású hitelek kedvezményének mértéke 1,21%-ról 1,61%-ra nőtt Kamat Kedvezménycsomag PLUSZ kategóriában, ennek következtében a kamatok 0,4 százaléponttal csökkentek ebben a kategóriában.

  A Végig FIX kölcsönök kamata nem változott. Az Otthonteremtési Kamattámogatott hitel referenciakamata, az 5 éves ÁKKH nőtt, a THM értéke nem változott az október 1-jei hirdetményhez képest.

 • OTP Bank - 2018-11-05 - Akciók meghosszabbítása, referenciakamatok változása

  November 1-től az Őszi ingatlanhitel értékesítési akciót és az Online kamatkedvezmény kampányt meghosszabbította a bank november 30-ig. Az 1 és 5 éves ÁKKH nőtt, a 3 hónapos BUBOR csökkent, a kamatfelárak, kamatok nem változtak. A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek Ingatlanhitel értékesítési akcióját szintén november 30-ig hosszabbította meg a bank. A kamatok ezeknél a hiteleknél sem változtak most.

 • Budapest Bank - 2018-11-05 - Otthonteremtési kamattámogatással nyújtott lakáshitelek kamat és THM mértéke módosult

  November 1-től az otthonteremtő hitelek referenciakamata, az 5 éves ÁKKH nőtt, a 6. évtől alkalmazott 6 hónapos BUBOR értéke csökkent, a kamatfelárak nem változtak. Az 5 éves kamatperiódusú Otthonteremtő hitel THM-je 5,74-6,17%-ról 5,72-6,15%-ra csökkent. A piaci kamatozású jelzáloghitelek, valamint a minősített fogyasztóbarát hitelek kamatai nem változtak.

 • MKB Bank - 2018-11-05 - A referenciakamatok változtak

  A piaci hitelek esetében alkalmazott referenciakamatok (6 és 12 hónapos BUBOR) csökkentek november 1-től, a kamatok és a kamatfelárak nem változtak. Az otthonteremtő hitelek referenciakamata magasabb lett. A fogyasztóbarát hitelek kamata nem változott.

 • K&H Bank - 2018-11-05 - Jóváírási akció meghosszabbítása, referenciakamatok változása

  A jóváírási akciót meghosszabbította a bank a 2018. december 15-ig befogadott ügyletekre. A 3 és 12 havi BUBOR csökkent, az 5 éves ÁKKH nőtt, melyet a 2018. november 1-jei Függelékekben tettek közzé. A kamatfelárakon és a kamatokon nem változatott a bank.

FONTOS! Nem biztos, hogy a kiválasztott hitelt meg is kaphatod. A Bankráció Kft. Akció részleteit itt olvashatod.
A fent szereplő adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást.
A Hitelkalkulátorban feltüntetett termékek fizetett hirdetések, amelyeket objektív összehasonlítás eredményeképpen jelenítünk meg (kivéve a színes kerettel megjelölteket, amelyek az adott bankkal történt külön megállapodás alapján kerültek kiemelésre). A BankRáció Hitelkalkulátora automatikusan a keresési feltételeknek megfelelő első 15 találatot mutatja. A "További találatok" gombra kattintva a keresési feltételeknek megfelelő további 15 találatot mutatjuk felhasználóink részére. A Hitelkalkulátor nem minden esetben teszi lehetővé, hogy egy bank több terméke sorrendben a lista egymást követő ranghelyein szerepeljen.
A fenti hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplők, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg az adott bank döntésétől függően.
A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni. * A törlesztőrészletek mező „Későbbi” részében a futamidő utolsó évének első hónapjára számított törlesztőrészletet jelenítjük meg. Fontos, hogy a törlesztőrészletek számítása a jelenleg aktuális kamatokkal történt. A bankok, kamatperiódusonként módosíthatják a hitel után fizetendő kamatot.
A találatok között - a lehető legteljesebb tájékoztatás érdekében - azon bankok termékeinek paramétereit is megjelenítjük az általunk használt és közzétett metódus alapján, amelyekkel nem állunk értékesítői szerződéses jogviszonyban. Ezeknél a termékeknél az igénylés során nem tudunk segítséget nyújtani, így az ilyen találatoknál a "Részletek" gomb/felirat sem látható.

Hitelajánlatok keresése

Ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot,
4 bank jelzáloghiteleit hasonlítjuk össze.

Türelem, ez eltart pár másodpercig.

 
 • Most számoljuk a törlesztőrészleteket.
 • Most számoljuk, hogy mennyit kell összesen visszafizetned.
 • Most számoljuk a teljes hiteldíj mutatókat.